با بهرهبرداری و توسعه فازهای گوناگون میدان گازی پارس جنوبی سهم درآمد ناخالص ملی كشور افزايش يافته و چشمانداز بديع و قابل ملاحظهای در رشد و شكوفایی صنايع نفت و گاز ايجاد شده است. بر اساس گزارش بررسی آماری شرکت BP از وضعیت انرژی دنیا که هرساله منتشر میشود، به دنبال افزایش تولید گاز در میدان گازی پارس جنوبی، هماینک ایران پس از امریکا و روسیه در رتبه سوم کشورهای تولیدکننده گاز قرار گرفته است.
اثرات چندجانبه توسعه میدان گازی پارس جنوبی بر اقتصاد ملی و تراز انرژی کشور را میتوان در تأمین گاز کشور، بهبود زیرساختهای توسعه صنعتی و اشتغالزایی، توسعه صنعت پتروشیمی، ارتقای جایگاه کشور در میان تولیدکنندگان گاز در دنیا، تنوعبخشی به سبد صادرات کشور و خودکفایی در تولید بنزین و بینیازی از واردات این محصول استراتژیک دانست.
همچنین از جمله مهمترين آثار جانبي اجراي پروژههای گوناگون پارس جنوبی در استان بوشهر، رفع محروميت و فقرزدايي، ايجاد زمينه فعاليتهای صنعتي، خدماتي و گمركي، حمل و نقل، ايجاد صنايع مرتبط با صنعت نفت و گاز، احداث فرودگاهها، ايجاد بزرگراههاي مواصلاتي، توسعه شبكه ارتباطات، گسترش شبكه برق و صنعت توريسم است.
ايجاد اشتغال نيز يكی ديگر از مهمترين دستاوردهاي ايجاد و توسعه فازهاي مختلف ميدان گازي پارس جنوبي است.
میانگین اشتغال مستقیم و غیرمستقیم روزانه در هر یک از طرحهای سیزدهگانه پارس جنوبی طی دوران ساخت (حدود 5 سال) نزدیک به 10هزار نفر در روز بوده است و بیش از 150 شرکت داخلی در سطوح مختلف در توسعه این میدان گازی نقش داشتهاند.
هماینک نیز نزدیک به 20هزار نفر در سکوها و پالایشگاههای در دست بهرهبرداری پارس جنوبی فعالیت میکنند که پس از تکمیل تمام طرحها، تعداد کارکنان به حدود 25هزار نفر خواهد رسید.
از سوی دیگر هماینک بیش از 100هزار نفر در مجموعه طرحها و مجتمعهای پتروشیمی مشغول به کار هستند.
در چشمانداز آينده اين منطقه ميتوان بزرگترين قطب صنعتي توليد انرژي در جهان را ديد كه زمينهساز ايجاد پايههای توسعه اقتصادي و اجتماعي ايران در سالهای آینده خواهد بود.
|